Tema i min blogg

13. august 2008

Kuuuuule meg!

De som kjenner meg, vet at jeg lider av kugalskap.

Jeg ELSKER ku! Alt som er kumønstret står på ønskelista og havner som regel i handlekorga.

Det begynte på folkehøyskolen. Av en eller annen grunn hadde jeg plutselig lagt elsk på kuflekker. Jeg sydde kukostymer til hele korridoren vår til kanonballcupen og laget vårt het "Coward Power", fordi vi var 15 musikere og håndarbeidere blant en skole full av idrettsmennesker. Vi vant ikke cupen, men fikk premie for beste kostyme :)

Etter det har jeg bare hatt en ting for kuer. (Ja, det heter kuer. Kyr er de tingene som er store og triste og står utenfor vinduet mitt og sier MØ!, men kuer er kumønstrede ting i flertall....nemlig)

Nå har jeg kusengetøy, kubilder på veggen, flere kunøkkelringer (det holder nå), kusko, kukopper, kulampe og en del kupynteting. Mitt store ønske er kuskinn på gulvet og den kupuffen fra IKEA.

Min favoritt kuting er denne stilen:
__________________________________________________
Historien om Kua.

Kua er et husdyr... Men den kommer også utenfor huset. Og den lever ofte på landet, men den kommer også inn til byen, men bare når den skal dø. Men det bestemmer den ikke selv.

Kua har syv sider... Den øverste siden - Den nederste siden - Den forreste siden - Den bakerste siden - Den ene siden - Den andre siden - Og den innvendige siden.

På den fremste siden sitter hodet... Og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på. Hornene er av horn å er bare til pynt. De kan ikke bevege seg, men det kan ørene. De sitter ved siden av hornene.

Kua har to hull foran i hodet. De kalles ku-øyer.
Kuas munn kalles mule. Det er nok fordi den sier muuhh.

På den bakerste siden sitter halen... Den bruker den til å jage vekk fluer med, Så de ikke faller ned i melka å drukner.

På den øverste siden - Og den ene siden - Og den andre siden er det kun hår... Det heter ku-hår og har alltid samme farge som kua. Fargen til kua heter kulør.

Den nederste siden er den viktigste for der henger melka. Og når budeia åpner kranene så renner melka ut. Når det tordner så blir melka sur... men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå.

Kua har fire ben... De heter ku-ben, De kan også brukes til å trekke ut spiker med. Kua spiser ikke så mye, men når den gjør det spiser den alltid to ganger.

De fete kuene lager helmelk, Og når kua har dårlig mage lager den ost. I osten er det hull, Men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.

Kua har god luktesans... Vi kan lukte den på lang avstand.

Kuas valper heter kalver. Kalvens far heter okse, Og det gjør kuas mann også. Oksen lager ikke melk å er derfor ikke et pattedyr.

Den som kommer å henter kua når den blir gammel heter ku-fanger. Den sitter ofte foran på biler. Så blir kua slaktet, man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe på butikken. Kuas fire ben blir sendt til snekkeren. Det kalles gjenbruk.


Som man kan se er kua et nyttig dyr. Og derfor liker jeg kua veldig godt.

Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe lignende

2 kommentarer:

Elin Maria sa...

Stilig stil. : )

jogusi sa...

Bra stil. Kyrne er greie dyr de så lenge de ikke sparker ;-) Jeg har forresten ikke glemt deg når det gjelder "pay it forward" altså. Jeg må få adressa di etterhvert, men haster ikke. Jeg er ikke ferdig, men vet hva jeg skal lage.