Tema i min blogg

20. juli 2009

Det liker tante! En uke i 1863

Min notis i gjesteboken: Vi ankom Wingfield plantasje for å møte vår familie og gode venner. Våre menn, sønner, nevøer, fedre, onkler... skulle ha perm og damene gledet seg!Det ble imidlertid meget intriger og dramatikk: Folovelser (både hemmelige og offentlige), utroskap, fraternisering med slavene, fyllefester, kortspill, spaserturer, dype samtaler og ikke minst uforglemmelige måltider.
God mat, godt selskap, et lykkelig ekteskap og strikketøy, hva mer kan man ønske seg?
Tante Florence

Vi har vært på LAIV og prøvd å gjenskape følelsen av den Amerikanse borgerkrig. Vi har nytt huset og omgivelser i flotte kostymer:)
--------------------------------------------------------------------------------

Denne LAIVen har vært så full av magiske øyeblikk, tanker, følelser og hendelser at jeg umulig kan skrive alt i ett innlegg.

Jeg vil gjerne takke:
- Først og fremst Torunn og Jeanita som ga meg SCA, Tante Flo og alle de fantastiske slektningene hennes!!! Jeg ELSKER dere!
- Thomas/Tommy for vårt perfekte ekteskap. Vi trengte virkelig ikke å bruke så mange ord for å få til å virkelig være Tante Flo og Onkel T. Det var veldig vanskelig for meg at Thomas ikke ville fortelle meg om sin barndom og det stakk litt hver gang han og Hazel gikk av gårde for å prate om det.
Men jeg skjønner at dere trengte det. Graviditetsplottet var kjempekoselig!
- Hazel/Monica for kvinnekonspirering! Vi ordnet forlovelser, ekteskap, sykdom og ikke minst bordplassering. Takk for at du inkludert meg i ditt og lot meg inkludere deg i mitt! Du er Tante Florence's BESTE vennine
- Nicholas/Stein for å være en militant, men god storebror. Siden Nick og Flo var så spredt i alder hadde de kanskje ikke så mye å snakke om som Thomas og Hazel, men de øyeblikkene vi delte var veldig gode :) Bare den ene gangen du stakk nesen din i ble jeg veldig sint på deg, men det skapte ihvertfall utrolig godt spill og en fin situasjon for meg
- Cyrill/ Christopher for at du ville være min sønn. Den samtalen vi hadde på mitt værelse var en av de får vi fikk, men det var et fantastisk tante-øyeblikk som reddet hjertet til Florence og gjorde spilleren veldig glad. Den lille fyllesmarsjen vår var også fryktelig gøy
- Lucy/Marianne. Du er den søteste piken i verden! Dine blikk, fnis og kommentarer løftet tantes humør sååå mange ganger (Å, tante...han har så fine hender!). Jeg følte virkelig at du hadde respekt for meg, og jeg ville gjort alt for deg!
- Liberty/Monica. Vi startet Wingfield zoologiske have, og det var også et magisk tante-øyeblikk. jeg hadde håpet at vi fikk flere, men det var like artig å få lov til å veilede Libby i etikette og livets hemmeligheter. Jeg ville gjerne at du skulle få gå i kloster, men var veldig bekymret for grublingen din.
- Victoria/Torunn. Vi fikk ikke så mye tid sammen, men jeg snakket mye om deg. De dagene du var sint på meg og de blikkene du gav gjorde virkelig vondt, for jeg ville ikke annet enn å renvaske deg. Jeg var veldig bekymret for deg hele uka, siden jeg visste at du ville ha en annen. Da jeg fant ut hvem, ble jeg både glad og lei meg, siden jeg ikke ville at noen av dere skulle være ulykkelige. Jeg ville ha hjulpet dere med ALT hvis dere hadde spurt :) Og takk for at du offa meg og fortalte meg hvor kul Tante Flo var...det trengte jeg!
- Tristan/Jeanita for at du stadig minnet tante på at hun var verdsatt. At du også lot meg pleie deg og hørte på meg mht. skaden, det likte tante :)
- Grace/Trine og Amber/Kari for at dere ga meg mitt første tante-øyeblikk. "Si til mamma og pappa at jeg snakker med Tante Florence". Det likte tante!!! Jeg ville gjerne hatt mer med dere å gjøre, men hadde veldig respekt for familiebåndene deres!
- Byron/Karl Andre. Jeg var veldig spent på hvor mye vi fikk snakka sammen og skulle ønske det hadde vært mer. Vi fikk ihvertfall noen fine doktor/søster-situasjoner som jeg satte stor pris på! Og jeg er veldig glad for bibelstudiene jeg fikk med deg og din kone!
- Constance/Katrin for bibelstudier, strikkestunder og god underholdning (Major). Jeg digga Constance, selv om Florence var litt redd for henne.
- Charles/Magnus for gode fortrolige samtaler på værelset og kult spill mellom oss tre. Du var så søt og artig! Jeg ble faktisk veldig lei meg da du trodde jeg hadde snoket i sakene dine. jeg var egentlig veldig glad jeg ikke kjente Charles' skjulte sider.
- Richard/Eric for veldig god stemning. Du var var en mystisk mann, og Florence lurte veldig på deg. Hun var egentlig veldig sikker på at han hadde den faste hånda som Lucy trengte, helt til Charles fortalte meg at "du hadde drevet din kone til selvmord".
- Lilly/Eivor for å være den anstendige søte piken i lammeflokken. Jeg ville gjerne være tanten din også jeg og du kunne godt bli min svigerdatter! Hvis jeg bare hadde visst hvor jeg skulle begynne å nøste for å finne jenta Johnny ville ha.
- Vincent/Martin for å være soldat tvers igjennom. Du sto opp om morran, hjalp oss med pasientene og respekterte dine eldre. Jeg ble sååå glad da du ville kalle meg tante og da jeg skjønte at du og Lucy ville ha hverandre. Det liker tante!
- Alexander, din dævelunge/Marcus fordi du var så stilig og morsom. Jeg fikk ikke snakka så mye med deg, men jeg likte soldatstemningen du ga. Og selv om dere ikke sto opp da jeg vekte dere, var det vedig koselig at dere ville at jeg skulle gjøre det.
- Tailor som spøkte så meget med meg. Det liker tante! Knisetøy og en aldeles rik internhumor gjorde laiven min knallfestlig.
- Kokken for all den gode maten! Og for at du brydde deg om Florence's frustrasjoner over slavene. "Ja, Missy Florence Elisabeth Cromwell"
- Slavene for en formidabel innsats og for alle de artige samtalene jeg fikk med meg fra kjøkkenet.
- Oberst Cromwell for å gi tante litt blod på tann. Jeg hadde virkelig tenkt å gjøre mitt ytterste for å få deg til å miste fatningen.

Så må jeg nevne noen uforglemmelige øyeblikk:
- Kvinnekonspirering med Hazel om bordplassering og forlovelser
Den ene scenen da "tantekompaniet" satt sammen en stakket stund i systuen og gjorde håndarbeid
- Scenene med min mann, bl.a.
Da vi fikk brev om Johnny og satt i biblioteket, og etterpå da du ble full, jeg var sint, men tilga deg raskt.
Da du skjønte at vi skulle ha barn
All "elskoven"
- Tanteøyeblikkene med
Grace og Amber (si til mamma og pappa at jeg snakker med tante Flo istedet)
Cyrill (fra nå av er du min mor)
Lucy (tante, han har så fine hender)
Libby (vi skal ri til Cuba for å hente slaver og du er kamelen)
Victoria som gråt over Cyrills avreise
Tailor som spøkte sånn med meg ved alle måltidene
Vincent (jeg vil gjerne få kalle deg tante)
Da jeg sov på stranda og kavaleriet kom skranglende
Tristan som lot seg vekke, pleie og veilede av Tante Flo :)
Slavestemningen, at de holdt ut med maset mitt, og snakka om meg på kjøkkenet mens jeg lytta

Jeg må få oppsummere Wingfield Zoologiske have, som ble startet av Liberty og tante Flo da Libby hadde tatt for mye "sovedråper" og var morfinhøy så det holdt. Hun lå og kniste i senga og fortalte en morsom historie. Slik ble Florence kamelen og Liberty påfuglen.
Etterhver kom det flere til
Nicholas er stinkdyret pga. stinkdyrhistorien
Lucy er høna pga. all klukkingen
Cyrill er harepus fordi han har lange ører (Lucy ble sint og sa "NEI, ørene hans er fiiiine", men lo da hun skjønte at det var metaforisk ment :)
Alexander er sommeruglen fordi han sendte sin tante sommerfugkyss over middagsbordet
Thomas er fluen, han er der og så er han ikke der, og så er han der og så...ja, han svirrer rundt

Tusen takk for LAIV! Den likte Tante!!!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

hvorfor ikke:)