Tema i min blogg

7. oktober 2010

Bryllupsreise til Tallin 3.-7.oktober

Tiiiiiidlig en søndag morgen satte vi oss i bilen for å kjøre til Gardermoen og flyet som skulle frakte oss til Tallin, Estland. Noen timer senere ankom vi Kalev SPA og Hotell.

Uten å gi dere noen detaljert fremstilling av våre 5 dager i Tallin vil jeg trekke frem enkeltopplevelser og helhetsinntrykk

Snille damen ga oss frukt!
1) Gamlebyen er en visuell nytelse, på dagtid så fremt som kveldstid (men husk gode sko!). Siden det fremdeles var tidlig da vi kom var ikke rommet klart, så vi satte fra oss kofferten og gikk på sightseeing. Vi tok inn vår første opplevelser langs små og litt større gater mellom Gamlebyens sjarmerende gammel og rustikk arkitektur.Og det ble bare bedre jo mer vi så av gamlebyen og ble kjent med alle de små veiene og svingene. Vi er også sterkt fascinert av alle de små dørene og det faktum at esterne klarer å presse inn en "suvenirmaja" eller en "restauran" i hver en ledig krik og krok. Den store kontrasten mellom eldgammelt og toppmoderne er også veldig spennende.

En liten dør
Carcasonne live-version

en sånn obligatorisk turister-må-se-ting

Tidenes kuleste kvartal: verthus, dingebutikk og kro

Rådhuset by night
Utsikten fra balkongen by day
2) Maten er en kulinarisk nytelse. Personlig satte jeg pris på dessertmaki. Ikke at sushi er så veldig estisk, men likevel, dessertmaki! Det har jeg aldri hørt om før, men jeg håper jeg finner det flere plasser. Tror dog desverre at Norge ligger litt etter der.

Geir på andre siden satte veldig stor pris på lunsj på hvitløksrestauranten Balthasar, der han inntok hvitløkssuppe, assorterte marinerte hvitløk, hvitløksbrød med hvitløkssmør og hvitløksiskrem til dessert.

I tillegg nevner vi i fleng: pepperstek, biffburger, kjøttsalat, stekt kylling (ok, ikke veggishimmelen, akkurat)


3) Estland er en økonomisk nytelse. Det tok litt tid før vi ble vant til å tenke estiske kroner. "Ja, en burger koster 70,- og en biff 195,-, er det så billig da?" Ja, det er det når den estiske krona er verdt 50 norske øre. Det var godt vi innså det, dog, vi har spart MASSE penger på garn, garn, garn og gaver.
My precious

Strikkeveggen4) Tallin er en fysisk nytelse....ok, den var rar, men jeg hadde en god rekke her. Vi var jo tross alt på SPA og fikk rett og slett ikke nok med massasje, saltkammer, gjørmeskrubb, perlebad og sauna, så vi måtte ta hver vår ekstra behandling. Geir tok fotspa (denne gangen fikk han ikke voksa tærne, men at dama lakka tåneglene hans var egentlig ikke noe bedre), mens jeg var "fornuftig" og tok en detoxbehandling. Følte meg litt som en kyllingfilet der jeg lå marinert i urterik gjørme og innpakket i aluminiumsfolie ("nau jü rrrest för twentich minuten, yeees?!")

Siden det ikke er lov til å ta bilder i SPA, viser vi heller frem de ursnasne "SPA-kåpene" vi fikk bruke så mye vi ville
Vil ikke dra :(
We love Tallin! Jeg tror også garnmannen som jeg handla hos 3 ganger elsker meg, men ikke dama på flyplassen som måtte ringe sjefen sin for å få godkjent at vi sendte en koffert på 27 kilo (klær og gaver) og en bag på 6 kilo (garn)

5 kommentarer:

Smarie sa...

Ser ut til dere har hatt en fantastisk brylluppsreise frue ;o) Frister å reise til en tur til Tallin etter dette innlegget. Kos deg masse med mye flott garn...som jeg regner med vi får se nærmere på...;o) Og kos dere videre som nygifte ..;o)

Anka sa...

6 kilo garn? Jeg vil også til Tallin!!!

Siv sa...

Hehe 6 kilo garn ... Ja sjønner godt garnmannen elsker deg :)
Høres ut som du har hatt en fortreffelig bryllupsreise. Beskrev plassen på en slik måte at jeg virkelig fikk lyst å ta en tur ditt ... Kos deg og ha en hærlig helg !!!!

krissimor sa...

Garn er moro!

Charente sa...

Så flott bryllupsreise og så mye garn
Hva med en NSF-tur til Tallin en langweekend med garn garn garn garn og litt spa?