Tema i min blogg

7. februar 2011

Symaskinen ut av dvale

Idag var dagen. Vet ikke helt hva som foregår, men jeg våkna klokka halv åtte...på fridagen min! og var klar til innsats. Flinke meg dro frem strykejern og symaskin og den store boksen med "ting som skal fikses". Tok en kjapp runde med strykejern og vliselin på et par plagg som hadde revner, og kjørte deretter over dem tett sikk-sakk. Kanskje ikke så vakkert, men det er ihvertfall ikke hull lenger.

Det ble også en flott sofa-pute av den vakre "renessanse-genseren" som desverre ikke passer lenger. Alt er enkelt med overlock ;)
Nå er det under en måned til jeg drar til Kenya! Og siden jeg er allergisk mot solkrem (av alle ting!) må jeg ha noen heldekkende klær. Kjøpte et par meter lin og et par meter bomull på Salg på Rainbow i høst, og i går kjøpte jeg en lingardin i billigkroken på IKEA.

Gardinen skulle bli et skjørt. Prøvde å måle så godt jeg kunne, men det endte med at "livet" ble altfor smalt og skjørtet såpass langt at det måtte opp under puppene. Klipte av litt øverst og lagde en mer diskret løsning. Etter å ha knødd med glidlåsen en stund ble det nå et slags skjørt.Så hadde jeg tenkt å sy to ordinære lange topper, med lange ermer og rund tett hals. Tenkte jeg skulle teste planen min på den blomstede bomullen, og det gikk helt fint. Stoffet var såpass tynt at pyntesømmen min snurpet seg litt, men tror ikke akkurat det er det Afrikanerne henger seg opp i.Linen hadde slik en fin kant, og den måtte jeg jo benytte meg av. Hadde tenkt å lage en tunika, men når jeg brukte hele lengden ble det mer kjole. Tenkte jeg skulle ta hensyn til kulturen og lage toppen løs, men på første forsøk ble den IKKE fin. Klipte litt i den og da ble den relativt kroppsnær, så jeg håper det går bra. (Ja, jeg vet, tråkle først, klippe etterpå. Lover jeg skal begynne når jeg finner "tålmodgihet" på ebay). Innmari kjedelig kjole, nesten litt skuffa, men må man så må man. Det verste er at jeg kanskje må bruke skjerf i tillegg, fordi halsringningen ble for stor!


I tillegg må jeg skryte av alt det andre jeg har rukket i dag. Jeg har vært på posten og hentet pakke fra bokkilden, handla mat,båret greier ned i boden OG rydda i greier i boden, ryddet litt, vaska en vask og (trommevirvel!) rydda hobbybordet mitt. Det var virkelig nødvendig, for det var stappfullt av....rot... Vi var på IKEA på lørdag og da brukte jeg gavekortet jeg fikk til jul med svigers på en "vika alex", skuffeseksjon som passer under Expedit-bordet mitt. Jeg fikk plass til både det ene og det andre og er svært fornøyd med at expediten, og hobbykroken generelt,  nå ser mer organisert ut :)


3 kommentarer:

Anka sa...

Du er så flink! syns du skal sy morsomme ting til meg også!...og kjøpe overlock til meg :P
hehe!

frøken ij sa...

Det er morsomt med de dagene da man virkelig vil - og faktisk - får gjort noe :D Kanskje jeg får lyst til å sy litt ved å lese innlegget ditt? Det hadde jeg trengt (mumlemumle noe om en kjole som bare mangler en oppleggskant..kremt)

mono sa...

Synes du er knallflink som syr tøy selv! =)
God helg! =)