Tema i min blogg

23. mars 2011

Kenya believe it!

Jeg er tilbake! Det er skikkelig rart å sitte her i sofaen, helt alene, med laptop på fanget, mens jeg spiser salt kjeks med salami og hører vaskemaskinen suser. Sært.

I går 11.40 norsk tid landet Devoted Bibelskole på Gardermoen etter 17 dager som turister og misjonærer i Kenya (og såvidt i Tanzania. MIF). Jeg har enda ikke helt klart å lande rent mentalt og vil nok bruke litt tid på å få sortert tanker og bilder. Derfor blir det ikke noe dag-til-dag-blogginnlegg, men i dagene fremover kommer jeg nok til å fortelle dere om ulike opplevelser fra oppholdet mer tematisk og detaljert. Forløpig blir det er lite resumé:

Vi dro fra Gardermoen halv syv 4. mars, mellomlandet i Brussel, og landet deretter på Ukunda Airport i Nairobi. Der ble vi puttet i "bussebiler" (takk til Miriam for et veldig passende begrep) sammen med hauger med bagasje og kjørt til FPFK Guesthouse (Gjestehuset til Free Pentacostal Fellowship of Kenya) der vi bodde de 5 første nettene. I Nairobi fikk vi oppleve kjøpesenter, masai-marked, pinsekirke, slum, en veldig spesiell kjøttrestaurant, og ikke minst Safari.

Onsdag morgen ble elever og bagasje pakket i bussene for å kjøre til Kimana, en by i distriktet Loitokitok (si det fort 10 ganger!) hvor vi skulle bo i 10 dager for å delta på Crusade og dra på skolebesøk. Vi ble innlosjert på et flott gjestehus ved foten av Kilimanjaro! Vi hadde flotte dager der vi virkelig fikk møte kenyanerne og oppleve landet deres på nært hold. Man har ikke levd før man har gått på do i et hull i gulvet, for å si det sånn. Og vi fikk til og med lov til å gå over grensen til Tanzania!

Etter 10 dager begynte alle å bli litt slitne, men det gjorde ikkeno. Vi kjørte tilbake til Nairobi for å fly til Mombasa. Etter en relativt grusom flytur ankom vi det flotteste hotellet jeg noensinne har sett, hvor vi skulle kose oss i 3 hele dager. All inclusive, sol, varme, salt hav, stort bassengområde, kjøpesenter og massasje til 100,-/timen var den perfekte avslutning på denne opplevelsen for livet!

Et døgn med buss, fly og bil var vi atter hjemme i kalde, snødekte Oslo...Rart, men litt godt også.

1 kommentar:

Anka sa...

Det er så fint å vite at du er hjemme! Jeg var ikke klar over det før nå at jeg faktisk har vært litt bekymra for deg :)
Gleder meg skikkelig til å lese om dine eskapader på et annet kontinent ;)