Tema i min blogg

19. april 2012

Clutter rehab

I forbindelse med flytting brukte jeg mitt nye favoritt sosiale medium Pintrest til å søke etter gode oppbevaringsmetoder og -systemer, da jeg kom over denne boka

Fantastisk bok med tips til både generelle tenkemåter, gode ryddemetoder og konkrete ting å gjøre for å håndtere rotet. Jeg ble kjempeinspirert til å ta tak og bli kvitt alt som er overflødig og kun skaper stress. Det passer jo bra siden vi snart skal flytte og har store intensjoner om å være temmelig strenge på hva vi pakker med oss. Jeg er imidlertid en sånn person som må bruke inspirasjonen med en gang for at den ikke skal dø fullstendig, og flere av tipsene i denne boka er det faktisk like greit å begynne på først som sist.

Vi har forsåvidt begynt for en stund siden. Den siste tiden har sokker og truser gått rett i søpla istedenfor i skittentøyet, og i går gikk sengetøyet den veien også. Det høres kanskje ille ut, men saken er at det tilfeldigvis er slik at mye av det vi har skuffene kjempeslitt og burde vært skiftet ut uansett, så dette er jo et godt tidspunkt å gjøre det på.

Laura hadde også mye bra å si om sortering av klær, og samtidig har jeg for lenge siden bestemt meg for å være streng med meg selv og gi slipp på en del plagg som jeg elsker, men desverre ikke bruker av ulike årsaker ("når jeg bare blir litt mindre", "hvis jeg desverre blir litt større", "når jeg får fiksa den litt", "dersom jeg finner noe som passer til en gang", "hvis jeg noen gang blir invitert på 80-talls karibien-fest"). Så nå har jeg en kurv ved siden av klesskapet. Hver gang jeg leter gjennom skuffene mine for å finne dagens antrekk, og tar tak i et av disse plaggene, går det rett i kurven istedenfor bakerst i skuffen slik jeg pleier å gjøre. *klapp på skuldra*Et annet tips jeg likte handlet om kjøkkenet; Legg alle kjøkkenredskapene i en eske. Hver gang man bruker noe kan det tas ut av esken og deretter legges i skuffen. Alt som ligger i esken etter en måned blir kastet eller gitt bort. Man kan selvfølgelig ta vare på ting man vet at man skal bruke til spesielle formål, men man skal være streng og realistisk ift. hva man beholder. Laura snakker om kjøkkenutstyr, men jeg har valgt å bruke det på en ting til: krydder. Så nå har jeg to esker stående på benken, og håper at innholdet minst halveres i løpet av måneden

Det jeg har mest av er nok hobbyutstyr; garn, pinner, stoff, sytråd, mønster, scrappeutstyr og -materialer og hobbybøker. Jeg både gleder og gruer meg til å pakke, flytte og finne systemer for alt sammen, så jeg vil helst slippe å ta med meg mer enn nødvendig. Derfor selger jeg unna masse hobbybøker og en del utstyr. 

Alle hobbybøker 25,-/stk eller 5 for 100,- med mindre annen pris står under bildet (Dukkestrikk, Dukkeklær, Ull og Troll koster mer). Gi bud på hobbyutstyret.


1 kommentar:

frøken ij sa...

Det er deilig å kvitte seg med ting som skaper rot - både fysisk og mentalt rot. Og flytting er jo en bra grunn til å begynne.

Ha en fin uke :D