Tema i min blogg

13. desember 2010

Papirkurvens advent - jul på kjøkkenet

Vi er ikke store tilhengere av småkaker, ei heller i julen. Derfor og fordi vi ikke skal være mye hjemme i julen har vi bestemt oss for å droppe julebaksten. Istedenfor satte vi i går gang dropskokeriet, for å få gjort noe med dropssettene som har ligget i skapet i de siste 4 bostedene mine.... Første omgang ble totalt mislykka, det tar faktisk lengre tid enn forventet å få dropsmasse til å bli 160 grader!

Geir stakk innom søndagsåpent bydelssenter på vei hjem fra juleforestilling og kjøpte termometer, og derfra gikk det så det suste.Røde, gule, grønne og blå drops ble kokt, rullet og klipt.

Idag er det jo selveste St. Lucias dag. På fredag var det en artikkel i Vårt Land om lussekatter, med oppskrift og oversikt over ulike former og navn på disse festlige bakverkene. Siden gjærbakst er noe jeg setter mer pris på var det mye mer fristende å bake lussekatter.

Her er altså produksjonen av spiselige godsaker i GoK i årPrestehår, bispehår, bispehår, lilje, lussekors, julevogn, lussekatt, dobbelkatt, lussekringle...vet du hvilken som er hva? ;)

1 kommentar:

Monica Therese sa...

Nammenam for en herlig Juleproduksjon :)
Jeg også lagde drops,men ikke lussekatter ;)
Men kjøpte en i kantinen på jobben og den var sååå god :)

God jul til deg Papirkurven :)