Tema i min blogg

2. juni 2011

Nøste opp endene og sortere dem

Jeg inrømmer det: Jeg har masse garn!

Og lenge har jeg frustrert over mangelen på system i garnet. Jeg har de store mengdene i ei eske innerst i skapet på soverommet. De små mengdene har først tilbrakt noen måneder i skuffer fra fretex, før det ikke var plass lenger, deretter har de bodd noen måneder i en (og deretter to) hengehyller i det helt tilfeldig plasserte skap på stua. Der ble nøstene liggende bak hverandre og jeg visste at jeg hadde en del garn, men hadde ikke oversikt over hva jeg faktisk hadde.

I tillegg har jeg hatt hesper i ei kurv som "skal nøstes"...Mandag tok jeg meg tid til å nøste noen hesper. Jeg satte opp hespetreet og nøstemaskina på stuebordet og snurra i vei til lyden og bildet av "Kate + 8" :)


Her er et lite tips: Dersom magebåndet er for lite til å træ det rundt det ferdig nøstede nøstet (eller ikke rundt) kan du feste det til stolpen på nøstemaskinen. På den måten vil det ligge i midten av nøstet. Kanskje ikke ideelt dersom du ikke klarer å huske hva slags garn du har, men kjekt dersom man vil slippe å ha dem liggende løst og lure på hva de hører til :)


I dag kom neste steg i "Operasjon garnrydding". Vi stakk innom Fretex, der vi fant to høye cd-hyller som vi betalte 100,- tilsammen for. Etter en liten vask var de klar for fylling, og skapet for tømming


 Lurer på hva som skjuler seg i hyllene...


 Her er noe av garnet mitt i skjønn forening


 TaDa!


Egentlig har jeg ikke så ufattelig mye garn, faktisk "bare"11, 33 kg..... og mye av det har jeg faktisk helt konkrete planer for!

2 kommentarer:

AnnetteK sa...

Og dette minnet meg på at jeg skulle ha ryddet i garnet mitt jeg også... Men det får bli en annen dag ;)

Uansett, takk for inspirasjonen!

Rubia sa...

De cd-hyllene var en skikkelig god ide! Er bare redd for at jeg må ha MANGE av dem.