Tema i min blogg

16. desember 2012

The reason for the season

Fraskrivelse: Jeg har lyst til å prøve å sette ord på hvorfor jeg feirer jul. Dette er mine ord om mine tanker rundt min jul. Så kan du feire din (eller la være). Lev og la leve :)


Jeg tror på Gud Fader, den allmektige,himmelens og jordens skaper.
Jeg tror på Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn, vår Herre,
som ble unnfanget ved Den Hellige Ånd,
født av jomfru Maria,pint under Pontius Pilatus,
korsfestet, død og begravet,fór ned til dødsriket,
stod opp fra de døde tredje dag, 
fór opp til himmelen, sitter ved Guds,den allmektige Faders høyre hånd,
skal derfra komme igjen for å dømme levende og døde.
Jeg tror på Den Hellige Ånd,
en hellig, allmenn kirke,de helliges samfunn,
syndenes forlatelse,legemets oppstandelse
og det evige liv.
Amen.

For meg er en kristen en som har valgt å tro at disse ordene er sanne. Det handler ikke om hvem man er eller hva man gjør, kan eller mener, ikke om å leve galt eller rett. For meg er ikke kristne bedre enn andre, tvert imot har ekte kristne innsett at de er avhengige av Jesus for å kune overleve

For meg er julen tiden for å markere det helt nødvendige første steget på veien til min frelse; Jesu fødsel. Jeg vet at Han mest sannsynlig ikke ble født i julen, men det ble nå engang bestemt at det var da vi skulle feire fødselsdagen hans *. Julen er en tid for å minnes og takke for at Jesus kom til oss, ble menneske og begynte å forberede seg på påsken :)

Jeg er imidlertid ikke fremmed for en god, gammel norsk julefeiring, selvfølgelig hører det med en masse koselige tradisjoner som ikke peker direkte på Jesus. Da synes jeg det er godt at trosbekjennelsen min sier at jeg tror på «samfunnet». For meg er Gud først og fremst kjærlighet. Han ga sin sønn i gave til oss, fordi Han elsker oss høyere enn det er mulig å forstå. Vi kristne kan bare glemme alt det der med synd og straff, det er jo hele poenget med at Jesus ble født! og det er vel verdt å feire! Så jeg tror Gud elsker denne tiden, når vi tenker mer på de vi er glade i og gir hverandre gaver, at vi koser oss sammen, bruker tid sammen i måltid og selskap, og kanskje også bruker litt tid og penger på å hjelpe de som trenger det **

Jeg elsker jul. Jeg har alltid elsket jul. Men for hvert år blir jeg enda mer opptatt av hva det faktisk handler om; Jeg er så glad hver julekveld for da ble Jesus født! **Ja, det er en del kontrovers rundt det at lederne av den katolske kirken bestemte seg for å bytte ut solfesten med Kristmesse, men jeg levde ikke da, om om jeg hadde gjort det hadde jeg ikke fått være med å bestemme uansett, så ikke gi meg skylda for det! Det er ikke alltid solen snur på julaften. Og dessuten er det vel få som feirer både Jesus og Solen? Så om det krasjer er det vel strengt tatt ikke noe problem? Ok, ferdig med trosforsvaret.

**Ja, vi kan gjøre mer, og kanskje oftere enn bare i julen, og kanskje bruker vi litt for mye penger på ting vi kanskje ikke trenger osv osv. Jeg vet alt det, og jeg er enig, men det er ikke poenget her.

Ingen kommentarer: