Tema i min blogg

15. mai 2008

Viktige mennesker - Elin Maria

Jeg har fått en pris! Elin har gitt meg denne!


Og da passer det jo veldig godt med neste innslag av viktige mennesker

Elin Maria

Jeg møtte Elin Maria da vi begynte i samme klasse på barneskolen. Vi var gode venniner så vidt jeg kan huske. Min mor husker nemlig en episode veldig godt og den tenkte jeg jeg måtte fortelle til dere;
Vi har alltid familiemiddag 1.juledag. Et år, muligens da vi var 7-8 år gammel, ringte det plutselig på døren under middagen. Utenfor stod en nedsnødd, liten Elin. hun hadde gått fra byen i lavende snøvær og lurte på om "Kristine og hun kunne leke sammen?". Jeg husker ikke hva som skjedde jeg, men hun fikk nok komme inn og etterhvert kjørt hjem.

I tredje klasse flytta Elin og bytta skole og jeg møtte henne ikke igjen før på ungdomskolen. Da hang hun med "den kristne gjengen". Jeg hadde egentlig veldig lyst til å være med i den gjengen, men turte ikke å ta kontakt.Vi snakka sikkert litt sammen, men hadde ikke all verdens kontakt.

Utover videregående snakka vi også sammen et par ganger, da vi hadde en del felles venner i det kristne miljøet i Molde.

Da jeg bodde borte hørte jeg at hun hadde gifta seg med pastoren sin som var en del eldre. Jeg skal ikke nekte for at mange tenkte "å, jasså ja, litt sekt? hmm...", men jeg innså ganske fort at Elin er ei jente med bein i nesen som ikke finner seg i å bli hersa med, og jeg fikk rett:
Da jeg jobba på Narvesen i Molde i 2007, kom hun og mannen inn og ville kjøpe TV-guiden! Og jeg skjønte med en gang at disse to er PERFEKTE for hverandre!

Etter den dagen tok Elin og jeg opp kontakten på msn. Nå snakker vi titt og ofte sammen (dagen er ikke helt den samme uten Elin). Selv om hun bor i Uppsala og jeg i Trondheim har vi klart å få til noen koslige jentestrikkemøter i Molde. Der har jeg også truffet mannen hennes flere ganger og jeg tror ikke jeg har møtt mange par som er lykkeligere enn dem :)

Det var forhistorien. Så hvorfor er Elin et viktig menneske? jo: Selv om vi ikke har hatt så masse kontakt store deler av livet, har jeg ALLTID hatt Elin i bakhodet, som verdens mest positive person. Elin smiler ALLTID og hun har ALLTID noe bra å si i ALLE situasjoner. Ja, jeg vet at det blir mye store bokstaver her, men selv om Elin kanskje ikke er verdens største av vekst, så er hun en person som MÅ skrives med STORE bokstaver, for hun er en ENORM personlighet. Latteren til Elin er et kapittel for seg selv! Den triller ut titt og ofte og kan få selv en gråstein til å smile!

Elin har virkelig selvironi. Jeg ble både stolt og glad da Elin for en stund siden erklærte at hun hadde begynt å strikke. Og hun har hatt en voldsom framgang. Hvis dere leser bloggen hennes, så ser dere at hun fikk en litt dårlig start, men Elin, hun bare lo og la opp et nytt prosjekt :) Jeg brukte 17 år på å tørre å begynne på sokker, men hun vil begynne NÅ, bare etter 1/2 år. Jeg er imponert over Elin som strikker!

Rundt den tiden da hun begynte å strikke, begynte vi også å se Joyce Meyer nettTV sammen. Vi avtalte å se hver dag og utveksle meninger på e-post. Det har vært en kjempeinspirasjon for meg å ha Elin som støtte under det "prosjektet", for vi oppfatter så veldig forskjellige ting av sendingene. Elin er jo pastorfrue og samtidig studerer hun altså gresk, så hun kan nok litt mer Bibel enn meg :) Elin er et stort forbilde i kristenlivet også!

Elin, du er viktig for meg! Det er ikke uten grunn at du har egen merkelapp i bloggen min:) Jeg er kjempeglad i deg og håper vi får treffes masse i årene fremover!


Så skal vi da gi denne prisen videre til fire nye. Jeg skulle gjerne gitt den tilbake til Elin, men hun har da allerede fått den. Frøken IJ og Anka er to jeg gjerne skulle gitt den til, for de inspirerer meg MASSE med strikkingen sin, men de har også fått den.

Monica Therese er en ildsjel i NSF, og hun har en trivelig blogg med mye garn og spennende strikkerier. Hun fortjener en slik pris!

Ruth@
sin blogg er full av både strikkerier og quilting. Hun lager SÅ masse fint!

Ingeborg/Cantabile lager masse fint og er ikke redd for å prøve nye ting. Og så lager hun mange smååååå ting til tantebarn og sånn og det imponerer meg!

Figgapia er også en aktiv forumist og hun har en spennende blogg med både strikking og barn. Og så er det så kjekt at hun har en hel kreativ familie :)

Det er nok mange andre der ute som fortjener en slik pris, så jeg sier bare "Gi det videre"

7 kommentarer:

Ruth@ sa...

hei må takk for dette... blir veldig rørt av slikt da... så nå må jeg finne 4 nye synd det ikke går og sende den til deg igjen men du hadde jo fortjent den da...

Elin Maria sa...

AAaww!!! Tusen takk for så MANGE fine ord!!! Du er også en veldig viktig person for meg! Den historien fra barneåra husker jeg ikke, men det kan godt høres ut som meg! Jeg fikk egentlig ikke lov ut på 1. juledag siden det var familie, men jeg hadde sikkert latt rastløsheten ta overhånd. :p

Takk igjen, Kristine!! Du fortjener en stor, god klem! : )

Elin Maria sa...

(By the way... Jeg var jo super-naturlig på det bildet, da!! ; ))

Monica Therese sa...

Tuuusen takk,så snill du er =)
Føler ikke akkurat at jeg har gjort meg fortjent til denne i det siste nei... men men,det går seg vel til =)

Figgapia sa...

Tusen takk for award. Må tenke litt hvor den skal sendes videre.

Ingeborg W sa...

Tusen takk :) Det var koseleg. Hm... Kven skal eg gje den vidare til? Må det vere strikkekreativ? Eller hobbykreativ? Eller kan det vere berre kreativ liksom?

Figgapia sa...

Nu har jeg endelig fått bringt award'n videre. Takk nok en gang for award'n til meg.