Tema i min blogg

26. mai 2008

Viktige mennesker - Frøken IJ

Jeg har blitt tagget av Frøken IJ

Her er oppgaven:

Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you.

De to nærmeste bøkene var to hobbybøker jeg har kjøpt på fretex i dag, og ingen av de har 123 sider, men den tredje nærmeste var Bibelen.
litt moro, for på akkurat denne siden snakkes det om veving og kunsthåndverk:)

2.mos 20:41-42: Med dette skal du kle Aron, din bror og likeledes hans sønner. Og du skal salve dem og fylle deres henderog hellige dem, så de kan tjene meg som prester. Så skal du lage benklær av lerret for dem, så de kan skjule sin nakenhet.

Litt ute av kontekst, men en veldig bra bok som kan anbefales.
Jeg tagger Elin, Anka, Ingeborg, Ingvild og Ingunn
____________________________________________________

Da er det kanske på tide med et viktig menneske til.


Frøken IJ og jeg traff hverandre såvidt på GK formgiving i 2000 (Vi kommer fra samme fylke, om enn på hver vår side av fjorden), men ble vel ikke kjent før vi traff hverandre igjen på Fredly Folkehøyskole i 2004. Hun hadde da vært der ett år og skulle være stipendiat, mens jeg var elev, begge på Søm og Design-linja. Vi hadde virkelig mye moro på sømsalen. Vi var vel de to som følte seg relativt komfortable med maskiner som overlock, dampstrykejern og Janome. Vi var nok også de to som definitivt fyllte klasserommet med stoff og "sånt":)

Frøken IJ var opprinnelsen til ordet Vlupp, som siden har vært et viktig ord i mitt håndarbeid. For de uinvidde er vlupp en forskyvning i stoffet som oppstår under arbeid.

Da vi var ferdige på Fredly skiltes våre veier, men ikke for så lenge. IJ begynte på tegnspråkstudier i Trondheim, og da jeg plutselig kom til et skille i livet i 2006 bestemte jeg meg for å følge etter. Nå er hun snart ferdig med bachelor i Tegnspråk, mens jeg er ferdig med første året..... Hmmm, ser dere mønsteret? IJ går foran som et godt forbile (Tok dere den?). Selv om vi ikke hele tiden har hatt like mye omgang, har jeg alltid IJ i tankene. Vi har sporadisk kontakt på skolen og ikke minst gjennom NSF og bloggene.

Så hvorfor er IJ viktig? Jo, IJ er et forbilde og en inspirasjon. Hun har en fantastisk og inspirerende blogg, full av skaperglede! Den er rett og slett vakker! Vi bruker begge våre egne teknikker for å få håndarbeidene slik vi vil, men IJ er nok flinkere til å sette ord på det enn meg. IJ er også ALLTID blid og slike mennesker liker jeg. Jeg håper at vi fremdeles vil holde kontakten selv om IJ nå er ferdig utdannet og skal ut i det virkelige livet. Ønsker henne all lykke på ferden.

IJ, du er viktig for meg!

P.S: IJ har en flotters samboer som også er full av liv og spillopper. Han er også viktig:)

3 kommentarer:

frøken ij sa...

ååå! takk for fine ord! :D jeg tror det er bra å lese eller høre slike ting om seg selv av og til. fordi vi er viktige for mange rundt oss, men er ikke alltid klar over at vi er det eller i hvor stor grad. takk, kristine! godt å vite at jeg betyr noe for noen :)

ps: jeg er helt enig i at min samboer også er viktig *fnis*

frøken ij sa...

Jeg bladde litt rundt på bloggen din, og kom over dette innelegget. Jeg ser at jeg har kommentert det før også, men jeg vil gjøre det en gang til. Det er lenge siden jeg har sett det og jeg hadde glemt hva du skrev.

Ting har forandre seg og vi har ikke mye kontakt lengre, men det er likevel godt å lese slike ting om seg selv. At noen tenker/tenkte at man er kreativ og blid er greit å bli påmint. Jeg føler meg ikke alltid like kreativ, strikker ikke så mye som jeg gjorde før og er ikke alltid blid og fornøyd.

Med tanke på noen av innleggene i Sutrebloggen: folk er ikke alltid like glad, fornøyd og perfekt som det kan se ut som på utsiden. De fleste har sine ting, da er det godt å av og til bli påmint om at andre føler det på samme måte - og bli påmint at man har gjort et (positivt) inntrykk på andre :)

Ønsker deg en flott lørdagskveld, og lykke til med studiene! Klem :D

Papirkurven sa...

Fortsatt bare hyggelig, IJ. Jeg savner deg, men følger ihvertfall med på bloggen.

Ja, jeg vet, folk har ofte både det ene og det andre som stormer på innsida, selv om det ikke ser sånn ut. Har så mye å si om det, men det er vanskelig og langt å få med alle tankene. Jeg skjønner hva du mener ihvertfall :) Takk for kommentaren.