Tema i min blogg

21. mars 2009

Helgens kjoleproduksjon

For noen uker siden så det slik ut:


Jeg hadde funnet frem mønsteret på "Civil War Dress" og var klar for å klippe-klippe-klippe. Jeg er egentlig ingen stor tilhenger av mønster, uansett hvor mye jeg måler og tilpasser, ender alltid plaggene opp med å være for store, små, eller altfor lang eller kort, eller helst litt om hverandre. Det blir ihvertfall aldri bra. Så jeg bestemte meg istedenfor å ta ermene på CWD-mønsteret og tegne på de to toppmønstrene jeg VET passer meg (Takk til mamma og lærer Åshild:).

I går bestemte jeg meg for å ta frem stoff og symaskin. For å varme litt opp (og kvinne meg opp til kamp) gikk jeg løs på et par prosjekter som har ligget i stoffbunken leeeenge.

Noen gamle gullgardiner som jeg fallt helt for en gang har jeg hatt planer om å lage et skjørt av. Egentlig var det "bare" å sy sammen delene og sy på linning. Og igjen: selv om jeg har målt endte skjørtet opp altfor bredt. Og jeg innså at selv om gardinene praktisk nok var ferdig oppsydd nede, måtte jeg nok klippe av kantene, da de hadde falmet ganske grundig. Det førte til at skjørtet er en del kortere enn jeg hadde tenkt, men når jeg bare får tak i litt skråbånd i gull, blir det nok bra...


For lenge siden kjøpte jeg noe elastisk glitterstoff på E-bay som jeg skulle lage omslagskjole av. Her er resultatet. Hadde egentlig tenkt å lage ermer, men fant ut at jeg enkelt og greit skulle lage morsomme knuter på toppen, så det ble ikke.

I dag gikk jeg løs på det store prosjektet: Kveldsantrekk i Borgerkrigsstil. Det gikk enklere enn jeg hadde trodd. Jeg klippet deler, overlocket dem sammen og Tada! Vel...jeg må bare legge til at jeg faktisk har sydd fast toppens ytterside, ermene og hektene for hånd! Og jeg vet at den glipper foran, men jeg venter på lekre Agraman-lukninger som skal ta seg av det :) Er egentlig ganske fornøyd med den. Helt utrolig hva et sett gamle gardiner kan bli.

5 kommentarer:

Ankafurb sa...

wooow!
Tøffetøffetøffe!
Jeg deler din skepsiss ovenfor mønster.
Heftig stor produksjon på deg, forresten!

Siv sa...

Di var ærlig talt helt utrolig fin! Du er flink!

Ingeborg sa...

Er det mulig!?!?

Magaki sa...

WOW
WOW
WOW

og atter WOW!

frøken ij sa...

Det ble da bra det her! :) Vluppa og feil størrelse er kjipt, men stort sett en del av syinga (desverre) Men det blir stortsett bra til slutt, selv om vi kan være drittlei.. Det minner meg forresten på at jeg har planer om både skjørt og kjoler. Stoffet ligger der, jeg bare venter på inspirasjonen.. ;)