Tema i min blogg

5. mars 2009

Jakker og sånn + viktige mennesker: Karoline

Avstemningen av månedens tema Omfavnelse er ferdig og jeg kan vise frem de to siste prosjektene fra januar og februar.

Årets revystrikketøy var en møllehjulsjakke. Jeg hadde to svære nøster med akrylgarn som jeg fant ut passet perfekt. Jeg målte og strikka og rekte og og strikka på nytt og jakka ble fin den, den ble bare litt liten. Det er noe med oss "som trekker litt over brystet", det er ikke alle jakker som passer, rett og slett. Men underveis i prosessen sa Karoline-vennen min at hvis jakka ble for liten, ville hun gladelig adoptere den, så jeg bestemte meg egentlig lenge før den var ferdig at den skulle hun få.

Produkt: Møllehjulsjakke
GarnForbruk: Akrylgarn, 100 gram brun, 100 gram hvit
Tidsforbruk: 10.- 20. januar

KAROLINE
Jeg ble kjent med Karoline på revyen i fjor. Vi snakka ikke så mye da, men hun var virkelig en gledesspreder. Karoline gjorde en superduper innsats på revyen i år, både som sosialsjef, kostymesyerske og god vennine når stressnivået mitt ble litt høyt, så hun fortjente virkelig denne jakka. Tusen takk for utallige gode samtaler og klemmer, Pia Karoline!! Glad i deg!!!


Den andre jakka begynte jeg med i slutten av januar. Jeg hadde en del topp't'tå-garn liggende og kjøpte litt til da jeg og Anka var på Sparkjøp. Tenkte jeg skulle bruke det opp alt "tovegarnet" jeg har hatt liggende, så lit cortina ble også slengt inn. Da jeg var halvveis innså jeg at jeg nok hadde for lite garn, så jeg regna på det og kjøpte litt til, men da jeg var ferdig endte jeg faktisk opp med overskudd....merkelig det der. Hadde også faktisk brukt masse tid på å regne om strikkefasthet (Helt sant, Anka!!!), det skjedde selvfølgelig igjen: Da jakka var ferdig var den nok en størrelse for stor. Gjorde vel egentlig ingenting, men smart som jeg er, tenkte jeg at en bitteliten tur i vaskemaskinen sikkert var en god idè...eller ikke. Nå er ikke jakka så fin lenger. Den passer bedre, men ulikt garn tover ulikt, så nå er de brune cortinastripene veldig tovet, de grønne topp't'tå-stripene litt tovet og har mistet passformen og de sorte alfa-stripene er ikke tovet i det hele tatt, men loer veldig

Produkt: DROPS rillestrikket jakke
GarnForbruk: 100 gram sort alfa, 200 gram brun Cortina Exclusive, 600 gram topp'tå
Tidsforbruk: 20. januar- 29.februar


Denne uken tar det seg opp igjen!

Februarsokkene på NSF var Lace Heart Socks. Jeg rakk det ikke i februar, men har brukt siste ukens forelesninger til å strikke et par til Emilie.

Produkt: Lace Heart Socks
GarnForbruk: 50 gram lilla Mor Aase
Tidsforbruk: 3.-4. mars


Jeg har også laget eskekort til sokkene jeg har strikket til "svigertantebarna"mine. Til Emilie har jeg laget min spesialitet, pyramidekortet. Til Christoffer har jeg brukt hyllekortet på papirgleder.no som inspirasjon og denne kule veiviseren til å lage "hyllene".Det er kjempekjekt å ha noen å strikke og lage kort til!!!!

1 kommentar:

frøken ij sa...

Så mye fint du har strikket :) Likte sirkel-jakken. Og overgangene i Kauni-garnet er så nydelig. Og om Topp`t tå-garnet krympet så hadde du sikker flaks, for det er vel superwash ;) Ha en fin helg!