Tema i min blogg

10. august 2010

Ravn Sommerlaiv

Jeg har helt glemt å skrive om min andre laivopplevelse denne sommeren! Jeg bestemte meg nemlig for å hive meg med på Ravn sommerlaiv 2010 og ble fort putta inn i gruppa til Monica, som spilte min svigerinne på SCA og Coming Home.

Jeg var veldig spent, da dette er en godt etablert fantasiverden med mange land, guder, skikker og historier å sette seg inn i. Heldigvis skulle jeg spille unge og litt naive Jenny Ingvarsdotter fra Eidaland, som var født og oppvokst i en religiøs sekt av Håndens religion, så jeg trengte ikke å vite så mye om verden. Sekten er etablert av Gøril, som døde og ble helgen for søvn og drømmer. Petra har klart å få sjelen til Gøril inn i en magisk pute og oppdraget vårt var å manifestere sjelen til Gøril ved å overleve puten og uttale ordet "søvn" under den planlagte ekteskapsseremonien.

Religon er imidlertid forbudt i Ravnariket, der vi nå er. Prostitusjon derimot, er fullstendig lovlig og ikke minst et respektert yrke. Derfor reiser vi under dekke av å være som "lysthuset". Når kundene blir tatt med inn i teltet får de dog en litt annen opplevelse enn mange tror. De blir lagt på Gørils pute og sovner momentant, slik at Hånden kan styrkes. Når de våkner er de fullstendig uthvilt, tilfredstilt og fornøyd med det de tror er deres beste intime erfaring.

Jenny synes den store verdenen er rar og blir forvirret av all humoren som tydeligvis går på hennes yrke og de erfaringer hun tilsynelatende skal ha derfra. Egentlig vil hun bare snakke om og se på kunst, eller kunstnere. Jenny innser imidlertid fort at hun kan og vet alt for lite i denne verdenen, Petra er magisk, Stella er leder og Svante har fått jobb hos kongen. Alle her er så store og sterke og har viktige posisjoner, mens Jenny egentlig bare lever for å hjelpe Petra med ritualene sine. Jennys store drøm er å dele livet med en kunstner og skjønner at hun kan begyne å lete nå når oppdraget snart er i boks. Det er bare det at ingen er spesielt interressert i Jenny, så hva gjør hun? Jo, hun går til volvene for å få litt hjelp.


Etter å ha brukt 2 timer på å få et blad ned fra en ask (med god hjelp fra mange modige menn:) og sneket seg rundt i skogen er ritualet gjort og hun venter spent på resultatet, som kommer som lyn fra klar himmel dagen etter, da visepjudnik (og kunstner) Gurk Asheia vil ta henne med hjem til Skilleby for å lære om kunst, og han vil ikke engang ha noe for det, siden "hun er mer enn nok". Det blir en rar og pinlig, men vidunderlig dag for Jenny.

---------------------------------------------
Ja, det var en merkelig laiv. Det var rart å være så uvitende og naiv, og late som jeg var forvirra av all den grove humoren, det var lett å bli revet med av smerten når Jenny innså hvor ubetydelig hun egentlig var og den enorme gleden da Gurk ville redde henne. Samtidig var det veldig godt å for en gangs skyld ikke ha så mye ansvar eller ting å ordne, så jeg kunne nyte hendelsen og omgivelsene. Jeg vil gjerne tilbake til Ravnariket.

Ingen kommentarer: