Tema i min blogg

1. august 2011

Sømbad kapittel 2 - firkantmapper

Jeg fant ut at jeg trengte en enklere tilnærming til glidlås. Det var vanskelig å få til sminkepungene, fordi jeg ville vrangsy alt. Jeg svelget en kamel og innså at det av og til er greit at det er noen sømmer på innsiden.

Jeg har lenge hatt lyst til å sy disse berømte firkantmappene, og jeg har utrolig mange passende stoffbiter liggende. I tillegg har jeg nettopp kjøpt noen stilige quiltestoffer på ebay spesielt til formålet.

I dag våkna jeg klokka 6, og tenkte det var like greit å gjøre noe nyttig. Jeg er veldig stolt av meg selv, fordi jeg faktisk har strøket hver eneste stoffbit. Det er ikke ofte jeg orker det!

De aller første mappene var to små, av to flotte stoffer jeg har hatt liggende til "anledningen byr seg", og det gjorde den i dag.Etterhvert bare tok det av fullstendig og ved middagstid hadde jeg sydd 11 mapper! Jeg må innrømme at jeg faktisk er både stolt og fornøyd av alle mappene, og må få dra frem noen detaljer: det utrolig kule sushistoffet fra ebay, den lilla glidlåsen med blomsterperler, den søte lille mappen med sytema, avismappen og sist, men ikke minst har farmors kjole blitt reinkarnet som vintage mappe.





Jeg måtte innom Stoff og stil for å skaffe flere glidlåser i riktige lengder, og måtte selvfølgelig redde noen flotte rester i dag også... er det karma at S&S er 3 minutter unna og har så mye bra? Eller er det en test? Har ihvertfall en del "ammunisjon" til flere barneklær og vesker nå.

En liten ekstra notis. Jeg tok en pause fra mappene i dag og strikka en "knit one below"-mobilveske. Det passa jo bra, siden boka til Elise Duvekot kom kjørende i dag! Gleder meg til å strikke enda mer under!

2 kommentarer:

Ankafurb sa...

Så flink du er! Kjenner jeg er litt misunnelig for at du får tid til dette, altså...men bare vent! jeg skal "bare" være mamma i et helt år, jeg...så jeg skal sy!...kanskje.
Er de firkantmappene vanskelige?

KristinePG sa...

Skal jeg si Ja, så alle blir imponert? Eller være ærlig? Nei, ikke kjempevanskelige. Greit med litt sømerfaring og logisk sans, dog